Кметът на Бургас посети базите, Общината ще изгради улици около

...
 Кметът на Бургас посети базите, Общината ще изгради улици около
Коментари Харесай

Още три компании изграждат модерни нови предприятия в Бургас

 Кметът на Бургас посети базите, Общината ще построи улици към тях

Към своя край върви осъществяването на строително-монтажните работи за създаване на две нови частни предприятия в бургаската Промишлена зона „ Север “. Това са базите на „ Тивекс “ ООД и „ Рожен 1 “ ООД, където ще се разкрият над 100 работни места.

Проектът на компания „ Тивекс “ ООД е за създаване на индустриално – складова база и разширение на индустриалният потенциал. Инвестицията се осъществя върху терен от 5000 кв. м., а цената й е 4 000 000 лева В новата база на „ Тивекс “ ще работят 36 души. Вече е доставено част от високотехнологичното съоръжение за направа и дообработка на меки и металопластични уплътнения, произведения от механически пластмаси, железни елементи и възли. Кметът и шефът Николай Туджаров разискаха благоприятни условия за стажове на гимназисти от Техникума по механоелектротехника и електроника, които да се образоват за работа с високотехнологичното съоръжение на компанията.

Складово-логистичната база на компания „ Рожен 1 “ ООД се построява в непосредствена непосредственост, на територия от 15 дка. Теренът е закупен на търг от общинското сдружение „ Хляб и хлебни произведения “ ЕООД. Инвестицията е в размер на 5 000 000 лева, а в базата ще работят над 80 души.

Община Бургас има подготвеност да стартира ремонт на довеждащата инфраструктура, обслужваща тези два парцела. За задачата е обезпечено финансиране в размер на 817 000 лева през Министерство на стопанската система, защото планът на „ Тивекс “ е сертифициран като инвестиция клас А.

Пред край е и построяването на предприятието за произвеждане на опаковки за хранително-вкусовата индустрия на „ Сидоренко Фудтех “ ЕООД и „ Сидоинвест “ ЕООД. Новата база е формирана от индустриални халета, складова и офисна част. Строително – монтажните действия завършиха, доставено е част от високотехнологично съоръжение за производството на опаковки на хранителни артикули, което е напълно роботизирано. В развой на въвеждане е профилиран програмен продукт за продажби и ръководство на складови наличия, Проектът също е със документ от Българската организация за вложения, а размерът на инвестицията е над 10 млн. лева.
Източник: novinata.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР